Lite ifrån de aktiviteter vi haft i år.
 

Qvararallyt 2018

Degeberga veteranmarknad 2017.

Här kommer bilder ifrån Ivö, korvgrillning 170802.
 

loading...

Här kommer bilder ifrån Qvarnarallyt 170617, 62 statande.

loading...

Lite bilder från Mopedkörningen 170527.

 

Bilder från Qvarnarallyt 18/6, 2016
Klicka här, bilder1.

Klicka här, bilder2.

6/6 -2016
Härlig mopedrunda och en bra arrangemang i Tollarp på Nationaldagen. Det dök upp 15 MC och 26 mopeder.

Bilder

Tack alla ni som kunde närvara.
/Styrelsen.
 

loading...

3/2 -2016
Klubbmöte i vår tillfälliga klubblokal, fungerade utmärkt.
Tack alla ni som kunde närvara.
/Styrelsen.

 

5/9 -15
Degeberga veteranmarknad.

Alla dessa regntåliga människor.
MCV Kristianstad har hållit sin sedvanliga Veteranmarknad första lördagen i september. Det blev en väldigt blöt tillställning. Marknadsplatsen riggades redan på torsdagen med linjer och allt. På natten mot fredagen kom första kraftiga regnet som raderade alla uppkalkade linjer etc. Nya linjer drogs på fredagsmorgonen innan de första säljarna släpptes in.  Fredagen avlöpte med relativt gott väder, humöret var på topp hos säljare och marknadspersonal, en hel del köpare gick runt o kollade utbudet.  Affärer gjordes upp och bl.a. gamla mopeder rullade ut från marknaden.   

Lördag kl.06.00 började vi släppa in resten av säljarna. De första köparna fanns på plats ca 06.00 och under hela lördagen strömmade fler köpare till, trots att det kom flera kraftiga regnskurar från 08.00 och framåt. Många säljare var nöjda trots väderläget, för det gjordes upp många affärer.
 
Till sist vill jag slå ett slag för att det måste bli lättare att rekrytera personal till styrelser och andra viktiga poster inom MCV.  Det finns många medlemmar, men väldigt få som vill ta på sig uppdrag inom klubbarna. Tänk positivt när du får frågan om du vill ställa upp, det är ju ett hedersuppdrag att jobba åt MCV.


Christer N.

loading...

13/6 -15
Qvaranarallyt 2015, Kristianstad.
Start på Biltema med 64 startande i stålande sol.
Se bilder nedan.

 

loading...
loading...

24/5 -15
Mopedkörningen, Åhus. Ca 30 mopeder kom till start i strålande väder.
 

21/5 -15
Gubbrundan
Vi blev totalt 12 st med våra damer som skötte grillningen.
Start vid samåkningsplatsen i Vä kl. 10. Mot Ovesholm-Träne-Rickarum-Bosarpsjön med kort uppehåll för en bensträckare. Vidare mot Häglinge-Bjärröd-Rickarum-Krokaröd-Nävlinge-Ö. Ejaröd-Maglehult-Bockeboda-Skepparslöv-Uddarps rastplats där våra damer hade grillade korvar och dricka på plats. Rundan tog ca. 1,5 tim. och var ungefär 7 mil.
//BT & S-E-N

1/5 -15
MCV på Truckmeet i Åsum.

Resumé över år 2014 inom MCV Kristianstad.

2014 års säsong för tvåhjuliga fordon har varit rekordfin med sol och värme. Ibland så varmt att det tog emot att dra ställ och hjälm på sig för en tur.   

Klubben har under året haft 16 schemalagda öppna aktiviteter inkl. marknaden. Antalet deltagare vid körningar har varierat, mest deltagare var som vanligt vid Qvarnarallyt i juni månad. Starten för Qvarnarallyt gick i år från Biltema i Kristianstad och avslutades på Golfresturangen ute på Österäng.

Många kom också till mopedkörningen från Åhus, blåröken och knattret blev rejält vid starten.  

Den populära korvgrillningen på Ivö i augusti, drog också många deltagare.

”Gubbakörningen” runt Immeln mitt i veckan var också ett återkommandet inslag och genomfördes på ”Puckelpisten” till vägar uppe nordöstra Skåne under maj månad.

Våra samarrangemang med Holly Hivers I Tollarp och Artillerimuseet i Åsum har också lockat ut en del av våra medlemmar ur garagen.  

Klubben inbjöd under våren medlemmarna till en utfärd till Autoseum i Simrishamn. Resan genomfördes den 10 maj och blev mycket uppskattad av de 78 personer som deltog.   

Vår marknad, den 33e, nere i Degeberga gick som vanligt bra, både intäktsmässigt och publikmässigt. 248 betalande knallar kom till marknaden, vädret var förträffligt alla dagarna och ca 5000 köpare besökte marknaden. Vi har de senaste åren putsat på vår organisation för marknaden och jobbet går allt smidigare för varje år som vi genomför marknaden. Till 2014 års marknad hade vi ändrat på marknadsplatsen, genom utökning upp mot stugbyn, härigenom fick vi plats för fler besökande veteranfordon på grusplanen. Vidare hade vi infört en parkeringsavgift om 20 kr för dessa fordon, avgiften gick oavkortat till Röda Korset som hade personal på plats hela lördagen. Ett allvarligare sjukdomsfall inträffade som Röda Korset tog hand om och ledde till ambulanstransport till sjukhus.

Sista mötet i december var ett s.k. samlarmöte som blev väldigt trevligt med bl.a. uppvisande av diverse antika vapen och sakkunnig information runt dessa. Mötet var välbesökt och uppskattat inslag i höstmörkret.

Björn och Sven Erik har varit våra kvartersmästare under året och medlemmarna har låtit sig väl smaka av deras framdukade fikabord och grillade korvar. 

Styrelsen har under hösten tillsammans med de aktiva medlemmarna fastlagt förslag på 2015 års verksamhetsplan .

Året avslutades med att klubben skickade ut en julklapp (t-shirt eller keps) till alla medlemmar som skickat in sina önskemål till kansliet.


________________________________________________________________
 

Vid året 2014 sista träff så fick alla vi som kom till Klubbstugan se andra medlemmars samlingar. Det visades många fina saker, men flest bordsmeter upptogs av olika äldre vapen. Rolf höll en uppskattad genomgång av sin samling av antika vapen och historien kring dessa. Lars hade tagit med sig fina luftvapen osv. Uno tog en av sina pistoler och avlossade ett blindskott ute i natten och knallen var rejäl kan vi intyga. En verkligt fin avslutning på klubbåret 2014.

Lördagen 29/11 var klubbens styrelse/funktionärer samt de som jobbat med marknaden, med respektive, samlade till julbord på Rökeriet i Åhus. Maten var mycket bra och stämningen var hög. I år hade vi fått en bättre lokal på Rökeriet, vilket höjde stämningen ännu ett snäpp. Efter några timmars trevlig samvaro där allt möjligt blev ventilerat, så gick vi ut i höstmörkret för hemfärd och alla var glada och mätta precis som det skall vara efter julbordsätande i goda kamraters sällskap. Se foton under fliken Bilder.

Så har vi genomfört den 33e marknaden i Degeberga och som vanligt var vädret riktigt bra, det var ju lite dimmigt på morgnarna men sånt får man ta. Årets marknad var som vanligt välbesökt av såväl knallar som besökande intressenter/köpare. Till marknaden kom också som vanligt en stor mängd veteranfordon av alla de sorter.
Vi hade i år infört en symbolisk parkeringsavgift för dessa Veteranfordon  om 20 kr som oavkortat överförs till Röda Korset Första Hjälpen Grupp. Detta vårt nya samarbete med Röda Korset fick vi  mycket positiva kommentarer till från de besökande. Som väl var inskränkte deras insatser till en akut händelse, en dam fick ont i bröstet och Röda Korset-gänget tog hand om damen i första akuta skedet och skaffade fram en ambulans, som förde damen till sjukhuset i Kristianstad.
Enligt webbredaktörens egen uppfattning gjordes många affärer under marknaden och bl.a. ett antal mopeder och mc bytte ägare under de två dagarna.
Det är ganska fantastiskt att till allra största delen, är knallarna rena amatörer som tömt sina garage och lådor för att åka till marknaden och sälja. Endast en ytterst liten del av knallarna har marknader som yrkesroll.  
Nu börjar nedräkningen inför nästa marknad
---------------------
Onsdagen den 6 aug var vi som vanligt uppe på Ivöklack, träffades och snackade MC mm. Vi var ett 30 tal ekipage som kom dit och vädret var jättefint. Sven Erik och Björn med fruar hade som vanligt bra värme på grillen och korv, bröd och dricka var gott i den behagligt svala kvällen. Man skall ju inte klaga, men sommaren har ju annars nästan varit för het för att dra på MC kläderna dagtid, vidare har blödande asfalt omtalats de varmaste dagarna, det är farligt oss som åker MC. 
Ottosson hade anskaffat ett lotteri och han är en verkligt god säljare, för alla lotter gick åt och de av honom inköpta vinsterna delades ut under glada tillrop från de närvarande.  
Det är en verkligt skön syn att se alla MC mullra fram på de smala vägarna på Ivö.
Vi som deltog tackar Björn, SvenErik med fruar och Ottosson för en trevligt och bra arrangemang denn fina kväll
----------------------
Den 5 o 6/7 hade vi utställning tillsammans med Tändkulan och Arttellirimuseet ute i Åsum och det kom 11 maskiner den ena dagen och 12 den andra dagen och de kunde då också avnjuta dunket från diverse tändkulemotorer och andra gamla maskiner. Våra medlemmar Sven Erik. Nisse och Björn tog hand om det praktiska för våra mc-utställare, vidare körde de uppvisning med de gamla armemotorcyklarna som de renoverat åt museet.
---------------------------
Nu har vi åkt Qvarnarallyt och det var en mycket trevlig tur, totalt kom 51 ekipage till start, det var både MC och mopeder. Starten gick i år från Biltema i Kristianstad och sedan gick rundan på ca 8 mil upp mot Göingeskogarna för MC, mopederna körde en lite kortare tur på ca 4 mil. Alla ekipage kom i mål, bland mopederna fick någon punktering men det fixades vid vägkanten och färden fortsatte utan ytterligare missöden. Målgången var på Golfkrogen ute på gamla golfbanan i Österäng. Maten var god och riklig som alltid på detta ställe. Efter lunchen så blev det prisutdelningar. Redaktören vill särskilt omnämna Martina som var den yngsta medverkande på sin röda Husqvarna och hon fick ett särskilt pris för detta. Var hittar vi fler tjejer av hennes kaliber?
Vid startplatsen var även för MCV Centralt på plats genom RosMarie med make och gjorde reklam vår verksamhet.
Vi som åkte rallyt säger Stort Tack till Roger,Tommy, SvenErik och Bengt som ordnat detta fina rally.
Du kan finna lite bilder från rallyt under fliken bilder.

---------------------------

Söndagen den 25 maj kl 10.00 så samlades inte mindre ett 25 tal moppar nere i Åhus för att ta en tur nedåt Maglehem. Det kom moppar ända nere från Bjärsjöladugård och borta från Bromöllahållet. Färden mot Maglehem gick över Gropahålsbron och sedan ner över Olseröd. Det blev mycket härlig blårök och därför smakade nog korven extra bra när det var dags för detta. Vill du se bilder så gå in under bilder/ evenemang och kolla på gänget som åkte i det fina försommarvädret. Dagens värd för körningen var Lars Wiik, visst han fick assistans av Uno H och Janne T. 

-------------------------------

Tisdag den 20/5 körde vi Immeln Runt med start 10.00 från Nosaby Skola, vi blev 22 maskiner om tog oss runt sjön. Någon maskin ville inte fungera utan fick stanna kvar i Nosaby, men så är det ibland med äldre och halvgamla MC. Vår vän Lennart Lingardh körde sin 3e Immelns runt och nu är hans otur slut, för idag gick hans gamla Norton utan problem. Han har drabbats av driftstopp vid de två tidigare tillfällena han åkt. $
Det blev 2 stopp runt sjön då det fikades, åts glass och inte allra minst det snackades hojar och gamla minnen i massor. Det 3e stoppet blev som vanligt i St Sandvik där  Uno Och Agne stod laddade vid grillen.  Som känt är  så måste ju hjärnan också motioneras och detta året hamnade Vinflaskan hos Rolf Thulin som hade flest rätt på frågorna. Vill du se några bilder så gå in under fliken bilder så hittar du några från dagens runda. 
-------------------------------------------
Lördagen den 10/5 blev en bra dag för MCV Ksd.s medlemmar.
Vi var 75 st inkl medbjudna fruar och sambo som besökte Autoseum i Simrishamn. För er som inte varit där så kan vi rekomenderar ett besök, där finns mycket att titta på både vad det gäller bilar och motorcyklar.
Som bekant är inte alla damer fullt  så intresserade av gamla bilar och mc  som vi  män är. Därför avgick en buss efter någon timme från muséet till Simrishamns centrum där damerna kunde gå på shoppingrunda medan vi "gubbar" grävde ner oss bland alla "godsaker" som fanns på Autoseum.
Återsamling efter shopping och muséum skedde på anrika Hotell Svea där det åts en god lunch. Vi hade ett inplanerat besök på cafe Annorlunda på sen eftermidagen. För att klara av detta besök, i kakmonstrens paradis, var det behövligt med lite motion innan och det ordnades med vandring genom Knäbäckshusen med omnejd.
Det var en trevlig dag och det kändes lite exra bra att vi fick med oss så många damer som ville kolla vad vi "gubbar" håller på med.

Gå in under fliken bilder och kolla nedåt på evenemang, så ser du lite bilder från Autoseum besöket.
-------------------------
Onsdagen 2/4 besökte Jonas Bruzelius lokalklubben och informerade om Windmill, försäkringsfrågor, refererade från moderklubbens årsmöte. Ca 35 medlemmar hade hittat ut till Åsum och lyssnade noga och då speciellt när det gäller försäkringsfrågorna.
________________

Onsdagen 5/3 var det årsmöte ute i klubbstugan i Norra Åsum. Ett styvt 40-tal medlemmar kom till årsmötet. Det formella årsmötet gick snabbt, alla viktiga punkter avhandlades i laga ordning. Det konstaterades bland annat att klubbens ekonomi var god, till och med hade förbättrats under året, då var det inte svårt att ge bevilja styrelsen ansvarsfrihet. Efter genomförda personval kunde konstateras av det blir samma personer i styrelsen ytterligare ett år framåt
Ordförande avslutade formella årsmötet med sedvanligt kraftfullt klubbslag.

Därefter blev det både jättegod smörgåstårta och princesstårta till förtäring, lämpliga drycker fanns också att välja på..

Ett stort tack riktades till våra kvartermästare SvenEric och Björn som skött "köket" sedan 1 år tillbaka. De ordnar alltid god och omfångsrik fika vid våra träffar.

----------------------------------

Resumé över år 2013 inom MCV Kristianstad.

Vi började året med att skicka ut en medlemsenkät och fick in ett 70tal svar från medlemmarna. Genom enkäten försökte styrelsen få in synpunkter på vad medlemmarna hade för önskemål gällande aktiviteter etc. Vid genomgång av enkätsvaren kunde styrelsen se att vissa aktiviteter var mer önskade än andra. I topp för intresset ligger som vanligt Qvarna Rallyt, sedan följer IVÖ träffen och på 3e plats ligger Christers runda (pensionärsrundan mitt i veckan.) I enkäten fanns en rad där medlemmen kunde ange vilka arrangemang man kunde tänka sig att deltaga i under 2013. När vi nu summerar år 2013, kan styrelsen konstatera att deltagandet på långa vägar inte blev som enkäten visade, med undantag för de tre ovanstående aktiviteterna, med Qvarna rallyt i topp. Vår klubb har mer än 230 medlemmar men endast ett 30tal är regelbundet aktiva i större utsträckning.

Under året har vi haft två nya arrangemang där vi samarbetat med andra klubbar/verksamheter, vi hade en träff den 6/6 Nationaldagen tillsammans med Holly Hivers i Tollarp, ett 20tal maskiner kom dit under dagen, för fika och trevligt snack runt MC o Muskelbilar.  

Vidare deltog vi i Artilleri-museet och Tändkulans stora uppvisning ute i Norra Åsum. Även här kunde vi räkna in ett styvt 20 tal maskiner som kom ut till N Åsum under de två dagarna utställningen varade.

När det gäller N Åsum skall vi inte förglömma det otroliga arbete som Björn, Sven Erik och Nisse har gjort på museets  gamla militärmotorcyklar. Nu går alla de gamla maskinerna att köra igen och varje maskin har fått en dekal som visar att det är MCVs medlemmar som gjort jobbet.

Vår marknad nere i Degeberga gick otroligt bra, både intäktsmässigt och publiksmässigt, samt rekord i antal knallar, utöver detta var vädret förträffligt alla dagarna. Vi har de senaste åren putsat på vår organisation för marknaden och jobbet går smidigare och smidigare för varje år som vi kör marknaden. Till 2014 års marknad måste vi utöka antalet säljplatser och parkeringsplatserna för Finbilarna och VeteranMC.  Det blev ju överfullt under 2013.

Det har ju varit mycket farhågor att marknaderna av vår typ skulle få stryk av de skärpta kraven på kassaregister som skall gälla för knallar från 2014. Styrelsens bedömning är att påverkan på vår marknad inte kommer bli speciellt stor, eftersom mer än 95 till 98 % av våra knallar är rena amatörer och dessa kommer inte upp i 4 prisbasbelopp i årsomsättning, som är gränsen för krav på kassaregister.

Klubbens envisa arbeten med marknaden har gjort att klubben har mycket god ekonomi , så kom gärna in med nya förslag på aktiviter, även om de kommer att kosta lite pengar att genomföra.

Styrelsen har under hösten tillsammans med de aktiva medlemmarna fastlagt 2014 år aktiviteter och nu hoppas vi på att fler skall komma till våra körningar och träffar.

Bästa MC-hälsningar från

Styrelsen för MCV Kristianstad.

----------------------------------------------

Skrivet 2014-02-06
Onsdagen den 5e februari var det dags för årets första medlemsträff ute i klubbstugan i Åsum. Vägen dit kan ibland vara besvärlig vintertid och så var det även denna onsdag. Den södra infarten var riktigt elak att åka på genom all drivsnö. Trots detta var vi 34 medlemmar som träffades, fikade, snackade, bytte erfarenheter och tittade på bilder på en massa gamla hojar. Vi hade fått tag på en CD som innehöll bilder på ca 500 MC som finns på Brittiska MC Museet. Men att kolla igenom alla dessa är inte gjort på en kväll så det får bli fler visningskvällar framöver.

____________________________

Skrivet söndagen den 8e sept
Marknaden i Degeberga 2013 är genomförd. Det är mycket jobb bakom en bra marknad, bl.a. så måste man prata mycket med vädergudarna och det lyckades vi med i år. Från vi riggade marknaden i torsdags och började släppa in knallar på fredagen tills vi stängde på lördagseftermiddagen så var det otroligt bra väder. Årets marknad har varit rekordartad både avseeende säljande knallar och besökare, än är inte siffrorna riktigt klara men ganska klart är, att nya knalle- och besökrekord slogs i år. Glädjade nog fanns gott om objekt bland MC och Moped. Det fanns många s.k. vrak men också färdiga kompletta pärlor att förhandla om. Det var också många som hittade delar till renoveringar  av oldtimers bland fordon . Som på alla Veteranmarknader numera, förekommer det också diverse nostalgiska hem- och hushållsaker, dessa uppskattas nog mest av den kvinnliga delen av besökarna. Priserna på utbudet är starkt varierande men webbredaktörens personliga uppfattning att priserna på gamla skraltiga mopedobjekt är rejält höga, därför blev många sådana osålda, vi får se om trenden håller i sig eller mer modesta priser kommer framöver.Anstormningen av Veteranfordon blev i år så stor att "Finbilsparkeringen" blev rejält överfull.
Vår uppställningsplats för husvagnar och husbilar är alltmer uppskattad, på fredagskvällen hördes många glada röster, när gamla vänner träffades i sensommarkvällen. Uppskattningsvis är minst 90-95% av knallarna amatörer som tömt sina förråd och åkt till marknaden. Nu startar planeringen för 2014 års Veteranmarknad, det är ju bara ett år dit, bl.a. behöver vi fundera över utöka säljytorna ännu en gång.

______________________

Den 7e augusti var det dags för Ivöträffen, det kom 32 MC och 43 personer till denna träff. Solen sken och temperaturen var omkring + 22 grader uppe på Ivö-klack, där Björn och Sven Erik med fruar hade god fart på grillen när maskinerna började rulla in. Vägarna på Ivö är smala så tempot blir lågt vid körningarna där på ön, men det härliga mullret från 32 MC hörs över ön när vi åker från och till färjan till fastlandet. Vi som var där tackar Björn och Sven Erik med fruar för en god grillning mm.   

----------------------------

Helgen den 6 och 7 juli har klubben medverkat ute i Åsum på Artillerimuseet. Våra medlemmar Björn, SvenErik och Nisse har varit sammanhållande för denna aktvitet och rapporterar att tillströmningen av utställnings-MC varit ganska god trots att förhandsamälningar var ytterst få. Björn och SvenErik och Nisse har också under dessa dagar demokört de "Kronocyklar" de fått fart på. Enligt tidningarna så var det ca 1.700 besökare under dessa två dagar.

--------------------------

Lördagen den 15 juni bjöd på ett toppenväder över trakterna runt Kristianstad, när Qvarnarallyt kördes. I år deltog 37 MC och 10 mopeder. Våra arrangörer av rallyt hade gjort ett bra jobb, som startade med fika vi ankomsten till Åsum. Banan var lagd upp mot Nävlinge, banan var ca 8 mil lång för MC och 6 mil för moped. Lunchstopp hölls på Gofkrogen i Skepparslöv, varefter färden gick åter till klubbstugan i N Åsum. Där skedde prisutdelning och vi gläds alla åt Martina från Bjärnum som fick pris som yngsta deltagere. Martina övningskör just nu för att få sitt körkort inom kort.
Vi som körde rallyt säger stort tack till gänget som gjort jobbet bakom och runt rallyt, utan dem inget Qvarnarally.

----------------------------

Onsdagen den 12 juni sken solen och Immelnrundan kunde äntligen köras efter att varit inställd två gånger p.g.a. regn. Vi åkte upp till gamla Skarviksgården och fick höra ägaren berätta om gårdens historia mm. Färden ställdes därefter till Lars Erik i Sibbhult och vi tittade på hans fina samling av mopeder och MC. Mer välputsade hojar är svårt att hitta. Rundan fortsatte på sjöns östra sida och avslutades med korvgrillning och fika nere vid Christer N.s  stuga vid sjön södra del. Efter uppsamling av åkare längs färdvägen var vi 17 MC som åkte genom den fina naturen och njöt trots de ibland skumpiga vägarna , Lennart Lingård benämnde vissa vägar som puckelpist, hans gamla Norton har ju ingen fjädring bak.

------------------------------

Torsdagen den 6 juni hade vi en körning med utställning ner till Tollarp där vi ställde ut våra hojar tillsammans med Holly Hivers . Ett 20 tal medlemmar hade hörsammat kallelsen och kom ner med sina maskiner. Det var mycket publik som gick runt bland MC och gamla jänkarbilar.

-----------------------------

Söndagen den 12 maj var det moppekörning med start från Åhus en runda på ca 10 mil åktes med 15 deltagande moppar. Men det finns ännu fler gamla moppar i ladorna som vi inom MCV hoppas skall komma ut och luftas i sommar. Vill du ha information om kommande moppeaktiviter kontakta Lars Wiik 0736-882473 så berättar han varför du skall bli aktiv moppeåkare.

Ytterligare bilder på moppeåkandet finns under fliken bilder.

---------------------------------

 

Den 15e maj hade vi bakluckeloppis med korvgrillning ute vid klubbstugan. Det var dålig uppslutning av säljande personer men desto fler vid korvgrillen. Vädret var soligt och fint och många goda historier drogs på bänkarna runt korvgrillen. Se bilder på bildsidan.

 

 

 

 

Läs årsmötesprotokollet

(filen laddas ner till datorn)